Un nou succes medical în chirurgia ortopedică

Doctorul Adrian Todor a operat de curând un pacient diagnosticat cu o afecțiune severă: leziune masivă de coafă rotatorie, care impunea neapărat artroscopie de umăr. 

 ”Totul a început cu o durere în umăr, care ajunsese să nu mă mai lase să dorm noaptea. Simțeam durerea și când duceam mâna la spate sau la ceafă. Mă durea la orice mișcare. Nu mai suportam.”, povestește bolnavul. 

În cazul leziunii  masive de coafă rotatorie, vestea bună este că medicina a evoluat și se pot folosi terapii de ultimă generație, de care a beneficiat și pacientul nostru.  Procedura a presupus reinserția coafei rotatorilor, care s-a realizat cu ajutorul unor instrumente de ultimă generație: 2 ancore Healix Advance PEEK și 2 ancore Healix Advance Knotless Peek, distribuite exclusiv de Ronda Medical.

”Leziunile de coafă rotatorie sunt printre cele mai întâlnite leziuni ale umărului. De obicei, ele apar în urma unui traumatism puternic sau din cauza suprasolicitării, care se întâmplă cel mai des la vârstnici.

Tratamentul diferă de la caz la caz, în funcție de vârsta pacientului, de nivelul său de activitate, simptomatologia și mărimea leziunii și poate fi conservator sau chirurgical.”, spune doctor Todor. 

Lasa un comenatriu