Un nou succes medical în chirurgia genunchiului

Un caz complex de proteză de genunchi a fost rezolvat la Monza Metropolitan Hospital. Doctorul Dragoş Popescu a operat, cu succes, un pacient cu o sechelă de fractură deschisă din tinereţe. Pacientul era imobilizat din cauza unui genunchi rigid, cu defecte musculare şi suferea de dureri severe. Operaţia, rezultatul unei colaborari multi-disciplinare formate de catre Dr. Dragos Popescu, Dr. Bogdan Maciuceanu, Dr. Alexandru Thierry si Dr. Cosmin Simion, a constat în protezare plus un lambou muscular. Salvarea pentru acest pacient au fost proteza personalizată de genunchi Sigma Trumatch și un lambou de gastrocnemian lateral.Asemenea pacienţi îşi reiau mersul numai datorită acestor soluţii inovatoare în medicină. Artroplastia totală de genunchi este posibilă în România, cu ajutorul unor tehnici revoluționare. Sistemul Sigma a făcut istorie în chirurgia genunchiului, iar mărturie stau rezultatele clinice din toată lumea. Sistemul Trumatch este un ghidaj personalizat pe patologia individuala a pacientului si este adusa in Romania de Ronda Medical

Protezarea genunchiului implica înlocuirea articulației naturale a genunchiului cu un implant artificial. Esențială în artroplastia genunchiului este atingerea unei congruențe perfecte a componentelor. Produsele folosite au un impact major asupra calității vieții pacientului. Componentele Sigma Trumatch sunt distribuite de Ronda Medical.

Protezarea genunchiului permite refacerea capabilitatilor fiziologice ale articulatiei genunchiului afectat.

Durerea de genunchi sau rigiditatea acestuia limitează activităţile zilnice, precum mersul pe jos, urcatul scărilor, coborâtul şi urcatul în maşină. Durerea se accentuează la mers. Pacienţii care aleg înlocuirea totală a articulaţiei genunchiului vorbesc de dispariţia durerii şi de creşterea calităţii vieţii, prin uşurarea efectuării activităţilor zilnice. Practic, aceștia își reiau viața normală.

Dr. Dragoş Popescu este un chirurg ortoped cu dedicatie exclusiva chirurgiei genunchiului. Detine o experiență amplă în procedurile artroscopice (inclusiv transplanturile și implanturile artificiale de menisc), precum și în protezarea genunchiului. 

Lasa un comenatriu

Articole recente