Tratament modern în gonartroză

Gonartroza este una dintre cele mai întâlnite boli care afectează articulațiile genunchiului. Peste 60% dintre persoanele cu vârsta peste 50 de ani sunt predispuse la această afecțiune, mai ales dacă au deja pe cineva în familie diagnosticat sau au multe kilograme în plus. Afecțiunea este una degenerativă, cu o evoluție progresivă. Mai exact, degradarea cartilajului se produce treptat. De aceea, pentru a trata la timp gonartroza sau artroza genunchiului, așa cum mai este cunoscută, pacienții trebuie să fie atenți la simptome.

Simptome

Primul semnal de alarmă care ar trebui să îngrijoreze orice pacient este durerea la nivelul genunchiului, dar și umflarea lui. La început, durerea este suportabilă și răspunde bine la tratamentele aniinflamatoare. Însă pe măsură ce afecțiunea avansează, durerea crește în intensitate și poate fi afectat inclusiv mersul. În cazurile avansate, boala poate deveni chiar invalidantă. Astfel, prezența la medicul specialist de la primul simptom este obligatorie.

Diagnostic

Diagnosticul este pus de medicul ortoped în urma câtorva investigații. Specialistul poate recomanda:

  • Radiografia, dar acest tip de investigație nu poate indica gradul de dizabilitate,
  • Computerul tomograf și RMN-ul, care pot indica modificările apărute în os, care nu se pot vedea pe radiografia standard.

 Tratament

Dacă la început tratamentul este unul medicamentos și pacientul trebuie să facă gimnastică medicală, în cazurile avansate, intervenția chirurgicală rămâne singura soluție. Vestea bună este că medicina a evoluat foarte mult, iar unul dintre tratamentele de ultimă generație propuse de medicii specialiști este fixatorul ortopedic Tomofix, distribuit de Ronda Medical

Cum funcționează dispozitivul? Pacientul are nevoie de o osteotomie, adică de o operație de corectare a unei diformități a membrului inferior prin redresarea tibiei și fixarea osului în poziția dorită cu acest sistem ortopedic modern. Recuperarea este rapidă și pacienții își pot relua ușor activitățile. La șase luni de la intervenție, pot face inclusiv sport.

Sistemul ortopedic Tomofix este folosit în sălile de operație încă din anul 2017. De aproape trei ani, chirurgii români pot realiza astfel de interveții minim-invazive în artroplastia totală de șold. Aceste sisteme sunt exact ca niște tije metalice sau din diverse alte materiale, care se pliază pe membrana osului.

Ronda Medical este unicul distribuitor autorizat al acestui dispozitiv în țara noastră.

Lasa un comenatriu