Tehnica medicală face recuperarea mai ușoară și pentru pacienți cu osteoporoză

Recuperarea imediată pentru o pacientă operată la umăr, după o fractură de humerus. Cu toate că are osteoporoză, femeia de 56 de ani și-a revenit după 2 zile de la operație. Mișcarea este un plus care poate duce la o însănătoșirea rapidă. Cum s-a desfășurat operația și de ce tehnica medicală, profesionalismul medicilor și recuperarea fac minuni acolo unde pacienții nici nu visau, veți afla din informații de mai jos.Cel care a realizat operația este domnul doctor Sandu Valeriu, medic primar Ortopedie și Traumatologie, în cadrul Spitalului Municipiului Câmpia Turzii. El a realizat intervenția pentru humerus proximal, afecțiunea de care suferea pacienta de 56 de ani. Profesionalismul în medicină înseamnă și utilizarea de tehnică medicală de ultimă generație.

Medicul are o experiență vasta în folosirea produselor de tehnică medicală distribuite de Ronda Medical, pe care le utilizează în operațiI încă din 2002. Operația s-a realizat fără probleme, iar recuperarea a dat speranțe pacientei că poate revni la o viață normală în foarte scurt timp.

Cauzele fracturilor

Când vorbim de fracturi ne gândim la întreruperea continuității unui os, de obicei rezultată în urma traumatismelor, a suprasolicitărilor, dar și din cauza oaselor bolnave, cum avem în acest caz. Aici a scăzut rezistența osului ca urmare a osteoporozei.

Fractura humerus proximal

Ce reprezintă fractura humerus proximal? Ne referim aici la fracturi ale humerusului, adică al osului lung al brațului, ce se articuleză proximal la nivelul umărului. Deci am localizat locul unde s-a produs fractura. Este și una dintre categoriile de fracturi, dacă această clasificare se face în funcție de locul rupturii. Aveam astfel, fracturi la nivelul epifizei proximale, la nivelul epifizei distale și la nivelul diafizei. Pentru că humersului prezintă o diafiză (corpul humerusului) și două epifize (proximală, în partea superioară, și distală, în cea inferioară). Și fracturile epifizei proximale sunt si ele supuse unei clasificări Neer, în funcție de numărul de fragmente fracturate, dar și de deplasarea fracturii. Vorbim despre fracturi nedeplasate, cum sunt majoritatea fracturilor de humerus, dar și de fracturi care implică de la 2 fragmentepână la 4 fragmente.

Tehnica medicală DePuySynthes

Întrebuințate de ani buni de medici în intervențiile chirurgicale, produsele și tehnicile medicale ale concernului international DePuySynthes, parte a grupului Johnson & Johnson, dau rezultate acolo unde pacienții sunt lipsiți de speranță. Ronda Medical este reprezentantul acestui concern în România, iar medicii care utilizeză aceste tehnici medicale în intervențiile din domeniul osteosintezei au ajuns să facă din asta o rutină.

În cazul de față, a fost utilizat în operația de fractură Sistemul PHILOS ®  , mai exact un sistem anatomic care fixează fracturile de humerus proximal. Este vorba despre introducerea unui plăci din titan LCP, ce poate avea chiar și lungimea de 290 de mm. Placă este prevăzută cu 9 găuri de blocare, cu șuruburi pentru fixare. Plăcii i se adaugă un braț și un mâner de inserție.

Toate acestea sunt compatibile cu țesuturile umane, tocmai de aceea și recuperarea este una rapidă. Cu toate că vorbim despre detalii care poate unui pacient i-ar crea senzația de teamă, noile tehnici medicale sunt concepute pentru a ajunge să fie parte din corp, fără aceste sisteme recuperarea ar dura mult mai mult.

Bineînțeles nu există recuperare fără mișcare!

Lasa un comenatriu