Soluţii pentru displazia de şold

Focused doctor looking at xray at work

Displazia de şold nedetectată în copilărie poate cauza apariţia primelor simptome abia în anii maturităţii. Problemele se pot declanşa în urma unor activităţi fizice intense, care provoacă dureri în zona inghinală sau lateral, în şold. Și blocajul spontan al articulaţiei sau sentimentul instabilităţii, senzaţia de „alunecare” a şoldului se numără printre simptomele frecvente ale displaziei de sold.

Instalarea artrozei dureroase a articulaţiei şoldului poate apărea chiar şi inainte de 40 de ani.

Uzura articulaţiei este însoţită de dureri foarte puternice, chiar şi după activităţi minore sau după perioade mai lungi de stat jos ori în picioare. În plus, scade şi mobilitatea şoldului, iar capacitatea motorie scade. Pacienţii nu îşi mai pot desfăşura activităţile zilnice obişnuite şi sunt nevoiţi să recurgă la medicamente analgezice. În cazul adulţilor, displazia de sold poate fi diagnosticata cu ajutorul unei radiografii, care permite vizualizarea formei şi a poziţiei articulaţiei şoldului. În plus, se poate observa dacă s-a instalat deja artroza în articulatia soldului.

Displazia de sold

Succesul tratamentului chirurgical al unei displazii de şold în cazul adulţilor, depinde, în general, de gradul de uzură al articulaţiei. Dacă nu s-a instalat încă artroza, durerile pot fi alinate simţitor cu ajutorul operaţiei. În cazul unei uzuri masive a articulaţiei, singura posibilitate de a alina durerile pe termen lung este montarea unei proteze de şold.

Proteza de sold CORAIL a ajutat pana-n prezent mai mult de 2 milioane de pacienți sa-si recapete mobilitatea Este un implant de titan, cu acoperire de hidroxiapatită (HA), de primă clasă. De peste 30 de ani este considerat, în cea mai mare parte a lumii, standardul pentru artroplastia totală de șold. De-a lungul existenței sale a fost perfecționat continuu, fiind recunoscut încă din 2004, la cel mai înalt nivel (10A) de către ODEP (Orthopaedic Data Evaluation Panel), în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. Tratamentul este folosit, cu succes de catre multe clinici şi unicul distribuitor în România este Ronda Medical.

Lasa un comenatriu