Sesiune de live surgery la Spitalul Universitar din Pecs

Spitalul Universitar din Pecs (Ungaria) a organizat, la jumătatea lunii februarie, o sesiune deosebită de “live surgery” susținută de Dr. Miklos Tunyogi. Intervenția a constat într-o artrodeză vertebrală posterioară cu instrumentație segmentară, la o pacientă cu scolioză veterbală toraco-lombară cu o curbură principală de aproximativ 90 grade.

La această sesiune operatorie au participat Dr. Mădălina Carp și Dr. Cătălin Florea, ambii specialiști în ortopedie pediatrică în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu”,  din București.

Am asistat alături de Dr. Tunyogi la planning-ul preoperator. În cadrul intervenției chirurgicale am putut observa și participa la introducerea șuruburilor la nivel lombar și toracal cât și la efectuarea osteotomiilor, dr. Tunyogi explicându-ne în amănunt fiecare timp operator. Am putut observa avantajele efectuării derotării pe șurub, manevre diferite de ceea ce se practică în clinica noastră, unde efectuăm derotarea coloanei vertebrale pe tijă. Am fost plăcut impresionați de calitatea actului medical efectuat, de profesionalismul doctorilor și asistenților din cadrul clinicii, de primirea călduroasă cât și de atenția care ne-a fost acordată pe tot parcursul zilei de live surgery. Pe viitor, ne-ar face plăcere să revenim în Pecs pentru a asista și la alte intervenții chirurgicale la nivelul coloanei vertebrale, intervenții ce nu se pot efectua în acest moment în cadrul clinicii noastre”.

IMG_9704

Ronda Medical se implică activ și constant în îmbunătățirea performanțelor din domeniul medical, prin facilitarea participării medicilor din România la numeroase cursuri de perfecționare în diverse centre internaționale de renume. Ne propunem ca numărul medicilor care urmează cursuri de specializare în diferite domenii să crească de la an la an, iar împreună cu acesta și încrederea românilor în calitatea actului medical autohton.

Tags: , , , , , ,

Lasa un comenatriu