Ronda Medical și Fundația AOTrauma sunt parteneri în organizarea cursului ”Managementul fracturilor la nivelul mâinii și al articulației radio-carpiene”

În perioada 1-4 martie 2017, la București, se desfășoară cursul “AOTrauma – Management of Fractures of the Hand and Wrist”, unul dintre cele mai prestigioase cursuri de ortopedie-traumatologie din România.

Evenimentul se desfășoară sub egida Fundaţiei AOTrauma din Elveţia, organizație recunoscută la nivel mondial pentru programele de cercetare și educație în domeniul ortopediei și traumatologiei. Manifestarea reunește 48 de cursanţi, din toate centrele importante din România, precum și participanți din Turcia, Olanda, Kosovo și Portugalia. Ultimul curs de aceasta anvergură din România a avut loc în 2010. Prin urmare, interesul medicilor români a fost foarte mare, atât în rândul celor tineri, aflați la început de carieră, cât și pentru specialiștii cu vechime.

Cursul presupune parcurgerea unui program intensiv de prelegeri, exerciţii practice, discuţii de grup şi studii de caz. Această manifestare are ca scop ridicarea nivelului de pregătire profesională a participanţilor prin conectarea acestora la principiile de tratament şi informaţiile de ultimă oră din domeniul ortopediei şi traumatologiei, prin deprinderea celor mai avansate tehnici operatorii şi principii terapeutice privitoare la tratamentul fracturilor de la nivelul mâinii și al articulației radio-carpiene, precum și descrierea tratamentului postoperator și a metodelor de prevenire și tratare ale complicațiilor ce ar putea apărea.

IMG_2230

Participanții la curs vor avea oportunitatea de a-și dezvolta abilitățile de analiză și argumentare în ceea ce privește alegerea celei mai bune metode de tratament, vor putea identifica și prezenta avantajele și dezavantajele tehnicilor de fixare, astfel încât să poată oferi pacienților cele mai bune opțiuni de tratament.

Programul științific a fost pregătit și este susținut de lectori de renume internațional, atât din România, cât și din Austria, Germania și Ungaria. Acesta are o structură modulară și include prelegeri, dezbateri, discuții de grup și studii de caz, dar și exerciții practice. Exercițiile practice prevăzute în program respectă întru totul particularitățile anatomice ale fiecărei zone studiate, prin utilizarea de mulaje de os de ultimă generație. Aceste mulaje de os redau atât fracturile, cât și regiunea anatomică imediată, cu țesut moale, vase de sânge, nervi etc.

IMG_2253

Ronda Medical este cunoscută pentru implicarea sa activă și constantă în îmbunătățirea performanțelor din domeniul ortopediei, osteosintezei și chirurgiei, prin promovarea și facilitarea participării medicilor din România la numeroase cursuri de perfecționare din Europa.

“Ronda Medical susține demersul Fundației AOTrauma de a organiza, la noi în țară, un curs de o asemenea anvergură. Evenimentul este dedicat medicilor ortopezi, traumatologilor și chirurgilor plasticieni, aflați la început de carieră, precum și chirurgilor cu experiență, interesați de dezvoltarea lor profesională, prin îmbunătățirea continuă a cunoștințelor și a abilităților, astfel încât să le poată oferi pacienților cele mai bune opțiuni de tratament. Noi considerăm că astfel de demersuri reprezintă un prim pas pentru încurajarea și susținerea medicilor tineri de a rămâne în țară și de a beneficia de o pregătire educațională cât mai complexă, conform standardelor internaționale”, a declarat Cristian Bucur, General Manager Ronda Medical.

Ronda Medical își propune să faciliteze accesul medicilor români la cursuri de specialitate și la informații legate de oportunități de dezvoltare profesională, ca parte a misiunii sale de a contribui activ la îmbunătățirea calității actului medical și a vieții pacienților din România, precum și la creșterea încrederii românilor în profesionalismul medicilor autohtoni.

Tags: , , , , , , , ,

Lasa un comenatriu

Articole recente