Ronda Medical participă la cea de-a doua ediție a Adunării Generale AOTrauma din România

De-a lungul celor peste 18 ani de activitate, Ronda Medical și-a dedicat eforturile facilitării accesului medicilor români la cursuri de specialitate și la informații legate de oportunități de dezvoltare profesională, ca parte a misiunii sale de a contribui activ la îmbunătățirea calității actului medical și a vieții pacienților din România.

Pentru atingerea obiectivelor sale, Ronda Medical a demarat diverse proiecte și parteneriate de prestigiu, cu caracter internațional, printre care se numără și colaborarea cu Fundația AO, o asociație mondială a medicilor specializați în tratamentul afecțiunilor musculo-scheletale (ortopedie-traumatoligie, chirurgia coloanei, chirurgie cranio-maxilo-facială, chirurgie veterinară). În cadrul acestui parteneriat ne-am asumat rolul de a consolida activitatea Fundației AO în România, pentru a permite canalizarea eforturilor celor mai valoroşi specialişti din domeniu și diseminarea informaţiilor de ultimă oră din acest sector.

Adunarea Generală AOTrauma România reprezintă o oportunitate pentru membrii acestei organizații de a analiza rezultatele din timpul anului și a stabili direcțiile viitoare de acțiune. Evenimentul se află la a doua sa ediție și a fost organizat de către Ronda Medical în perioada 21-23 aprilie, la Păltiniș, județul Sibiu.

În cadrul acestui eveniment, a avut loc și o scurtă trecere în revistă a rezultatelor concretizate recent:

  • Cursul AOTrauma – Principii de Bază de Gestionare a Fracturilor de la Timişoara, din 15 şi 18 iunie 2016;
  • Cursul AOTrauma – Gestionarea Fracturilor Mâinii și Încheieturii de la București, din perioada 1 – 4 martie 2016;
  • Rezultatele avute în urma dezvoltării comunităţii AO din Moldova.

Numărul mare de aplicaţii din partea chirurgilor români pentru burse şi fellowshipuri a fost, de asemenea, un punct important abordat în cadrul întâlnirii. În 2016, au fost înregistrate 12 aplicaţii din România, dintre care trei au fost acceptate pentru un fellowship. Cei trei norocoși au fost prezentați comunității și încurajați să păstreze legătura pentru a-și împărtăși experiențele prin intermediul unui grup de socializare. Responsabilitatea administrării acestui grup i-a revenit domnului Dr. Silviu Drăgușanu, medic specialist în ortopedie și traumatologie de la Spitalul Spitalul Clinic Județean de Urgență din Timișoara.

Participanții și-au concentrat atenția și către viitor, atât în ceea ce privește continuarea proiectelor și inițiativelor de succes deja începute, cât și în ceea ce privește demararea de noi acțiuni pentru medicii chirurgi din domeniul osteosintezei. Astfel, în planurile de viitor se încadrează și următoarele:

  • un curs de specializare pe tema fracturilor mâinii, în Moldova, în luna mai;
  • sprijinirea și implicarea activă în cadrul celui de-al XVII-lea Congres Național de Ortopedie și Traumatologie organizat în mod tradițional de SOROT (Societatea Română de Ortopedie și Traumatologie) la Timișoara – prin susținerea de cursuri de către lectorii AO în cadrul Congresului;
  • demararea unui program de doi ani de cursuri AO privind principiile de bază ale fracturilor mâinii, urmând ca în cel de-al 3-lea an să se realizeze un curs avansat pe această temă.

Nu în cele din urmă, membri AO au stabilit ca următoarea Adunare Generală să se petreacă în a doua jumătate a lunii iunie, din anul 2018. În cadrul acesteia se vor organiza alegerile pentru Ofițerul de educație. Conform sistemului propus în 2016, după un mandat de doi ani, Ofițerul de educație primește funcția de Președinte și nominalizează candidații pentru funcția de Ofițer de educație.

Echipa Ronda Medical va continua să sprijine și să încurajeze organizarea acestor evenimente din dorința de a asigura creșterea calității serviciilor în domeniul osteosintezei în România și   calificarea la cele mai înalte standarde a specialiștilor din domeniu.

 

 

Lasa un comenatriu