Workshop internațional în domeniul osteosintezei

Ronda Medical se implică activ și constant în îmbunătățirea performanțelor din domeniul osteosintezei, prin facilitarea participării medicilor din România la numeroase cursuri de perfecționare în Elveţia, Germania, Austria, Turcia şi Slovenia.

Cel mai recent dintre acestea  – ”LESS INVASIVE SOLUTIONS with BIOSKILLS” – a fost organizat la începutul lunii februarie, în Austria.

La  workshop-ul desfășurat la Facultatea de Medicină din Viena – Catedra de anatomie, a participat, alături de medici neurochirurgi și ortopezi din Italia, Spania, Israel și Iordania și Dr. Luca-Husti Ionuț Florin, medic specialist neurochirurgie la Spitalul Sanador din București.

Cursul a debutat cu o scurtă prezentare teoretică a procedeelor tehnice și a instrumentarelor, utilizate în abordul minim invaziv în cazul leziunilor degenerative spinale de tip stenoză de canal vertebral lombar și spondilolistezis degenerativ. De asemenea, prezentarea teoretică a inclus și date referitoare la abordul percutan pentru introducerea materialului de osteosinteză de tip șuruburi transpediculare, și soluții utile în cazul leziunilor de tip osteoporotic. Prelegerea a fost urmată de un workshop de tip ”hands-on”, cu aplicarea practică a noțiunilor expuse anterior prin exersarea pe cadavru a tehnicilor chirurgicale, cu instrumentarul adecvat.

Dr. Luca-Husti Ionuț Florin, Medic a declarat că workshop-ul ”LESS INVASIVE SOLUTIONS with BIOSKILLS” i-a oferit ocazia de a-și perfecționa și consolida abilitățile chirurgicale în aplicarea tehnicilor de tip minim invaziv.

În timpul derulării acestui workshop am reușit să-mi însușesc noi modalități de rezolvare a patologiei degenerative spinale, mai ales în cazul pacienților vârstnici. Pe lângă patologia asociată, la această categorie de pacienți, o caracteristică importantă este reprezentată de calitatea precară a consistenței osoase, fenomen ce poate fi surmontat cu ajutorul șuruburilor speciale folosite in acest workshop. 

Îmi exprim convingerea că acest tip de workshop este foarte util pentru familiarizarea medicilor chirurgi de diverse specialități cu tehnici chirurgicale noi și performante pentru tratamentul pacienților. Mi-aș dori să pot participa și la alte manifestări asemănătoare cu scopul de a obține competențe suplimentare in tratarea eficientă a pacienților cu afecțiuni vertebro-medulare, degenerative sau de alt tip, pe care îi întâlnesc în practica curentă”, a mai precizat Dr. Luca-Husti Ionuț Florin, medic specialist neurochirurgie.

Pentru Ronda Medical este o onoare să poată susține medicii specialiști în osteosinteză în scopul îmbunătățirii actului medical din România. Ne propunem ca numărul medicilor care urmează cursuri de specializare, precum Dr. Luca-Husti Ionuț Florin, să crească de la an la an, iar împreună cu acesta și încrederea românilor în calitatea medicilor autohtoni.

Tags: , , , , , , ,

Lasa un comenatriu

Articole recente