Ronda Medical a participat la a VI-a ediție a Conferinței Naționale de Management Medical Modern în Clinici și Spitale Private

Conferința a fost organizată de agenția “Oameni și Companii”, în parteneriat cu Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private – PALMED și cu susținerea Alianței pentru Sănătate din România, la Mamaia, în perioada 10-12 iunie.

Prin participarea la acest eveniment, Ronda Medical și-a reconfirmat poziția de furnizor agreat dintr-o zonă de elită a furnizorilor de servicii și echipamente premium pentru secțiile de ortopedie (prin osteosinteza, pentru traumatologie și soluții de endoprotezare de șold și genunchi), neurochirurgie (prin soluții de fixare a coloanei vertebrale și cranioplastie), chirurgie buco-maxilo-facială (prin soluții de reconstrucție de față și craniu), chirurgie toracică (soluții de fixare, reconstrucție de torace, stern), chirurgie plastică (soluții de fixare pentru oase mici și soluții de prindere pentru ligamente și tendoane prin mini-ancore) și pentru multe alte specialități chirurgicale.

Printre temele conferinței s-au numărat câteva subiecte extrem de importante care afectează serviciile medicale private, în special din cauza existenței unei confuzii în sistemul medical actual din România, în care operatorii privați sunt direct legați prin aceleași drepturi egale, ca și cei publici, de Sistemul Centralizat de Asigurări de Sănătate. Câteva din temele conferinței:

● Sănătate, între stat și privat – concurență sau complementaritate?
● Business în domeniul serviciilor medicale private – probleme și soluții
● Infecțiile, încă o problemă actuală, rezolvabilă
● Relația competitivă între spitalele și clinicile private și furnizorii de servicii și dispozitive medicale

Un alt subiect interesant al conferinței a fost digitalizarea, ca intervenție în relația dintre sistem, spitalul privat, interesul pacienților și direcția pe care o iau aceștia, către un spital sau altul, în funcție de mai multe criterii (costuri specifice, costuri globale, recomandări privind medicii, rapiditatea unei consultații, internări sau programări pentru o explorare imagistică, alegerea unei soluții, echipament sau device pentru o anumită intervenție). În timpul acestor dezbateri, Ronda Medical a punctat, în tabloul general, uriașele economii de resurse ale spitalului privat, care s-ar putea face în condițiile unui parteneriat premium cu o companie care oferă servicii și produse calitative, testate și garantate, companie care să ofere în același timp și consultanță de specialitate spitalului, pentru a-și optimiza procesele.

IMG_1691

Conferința Națională de Management Medical Modern a fost un eveniment care a prilejuit întâlnirea principalilor jucători de pe piața serviciilor medicale private din România, printre care amintim: Spitalele Regina Maria, Sanador, Grupul Medlife (București), Spitalul Pelican (Oradea), Spitalul Polaris (Cluj), Neuromed (Timișoara), Spitalul Gral, Neolife, Interclinic, Medpark (Chișinău), Interclinic, Grupul Hiperdia, din partea cărora au fost prezenți manageri executivi, manageri de marketing și directori medicali ce au rivalizat constructiv cu numele importante din sistemul medical actual: Conf.Dr. Diana Păun – Consilier de Stat (Departamentul de Sănătate Publică), Cristian Hotoboc (Palmed), Vasile Barbu (Asociația Națională a Pacienților), Aliona Serbulenco (Ministerul Sănătății – Republica Moldova), Radu Tibichi – Președinte (Casa Națională de Asigurări de Sănătate), Dr. Vasile Cepoi (CONAS), Dr. Andrei Nanu (Șef Lucrări UMF).

Conferința Națională de Management Medical Modern în Clinici și Spitale Private este un proiect inițiat în anul 2011, care oferă oportunitatea unui dialog concret și eficient între actorii principali din sectorul medical privat, autorități și specialiști din domeniu, cu scopul analizării deficiențelor existente și identificării celor mai bune soluții pentru a dezvolta sistemul medical românesc.

În general, un asemenea eveniment naște relații profesionale, dar și prietenii de lungă durată și conștientizarea faptului că o relație serioasă trebuie să se bazeze pe un partener serios. De aceea, Ronda Medical își propune să susțină în continuare spitalele și clinicile private cu soluții performante din zona de ortopedie și neurochirurgie, pe care le propune în exclusivitate în România, din partea concernului Johnson & Johnson, prin multiplele sale divizii.

Tags: , , , , , , ,

Lasa un comenatriu

Articole recente