Reconstrucția gambei cu ajutorul tehnicii medicale avansate, după strivirea completă. Cauze, tratamente și recuperare.

Un accident de muncă poate să îți schimbe radical viața, fără posibilitatea de a munci, fără a putea face lucrurile cu care erai obișnuit în fiecare zi. Viața se pare că nu mai are același farmec și totuși există speranță! Profesionalismul medicilor și tehnica medicală avansată pot face minuni, trebuie doar să ai răbdare și încredere!


Fractura de gambă la un pacient tânăr
Este și cazul unui pacient de doar 22 de ani, care a suferit un accident de muncă prin care gamba, partea dintre genunchi și gleznă, i-a fost strivită complet. Demoralizant pentru un tânăr, dar nu și pentru medici! Ajuns la spital, medicul Florian Neaga a diagnosticat un traumatism prin strivirea gambei și a luat decizia de a fi tratat cu imobilizare osteodeză tibială prin fixator extern, multe grefe muscolocutanate si ulterior osteozinteza tibeiei cu tija centromodulara blocata. 


Evoluția locala a pacientului a fost aseptică și fractura s-a dovedit a fi una cominutivă la nivelul tibiei. Mai exact, osul era spart în fragmente mici, iar asta a afectat și țesăturile din jur, adică mușchii si tegumentele. A fost necesară, astfel, excizia a unui volum mare din mușchii gambei. De obicei, o fractură cominutivă apare când vorbim despre accidente prin zdrobirea osului.


Medicul Florian Neaga a utilizat în intervenții medicale tija cu gentamicină, care ajută împotriva infecțiilor, mai exact Expert Tibial Nail, produs distribuit, în România, de Ronda Medical. Iar cu răbdare și sprijinul specialiștilor, pacientul a reușit să meargă pe piciorul afectat după doi ani de zile de la accident. Cu o experiență apreciată de pacienți, medicul Florian Neaga a tratat multiple traumatisme prin accidente de circulație, de muncă și sportive. A decis să se specializeze în Ortopedie și după ce a efectuat rezidențiatul la clinica de Ortopedie din Cluj-Napoca, a ales să revină în Zalău, unde profesează la Spitalul Județean de Urgență. 


Fractura de gambă. Cauze, tipuri si tratamente
Fracturile de gambă sunt produse de obicei prin traumatisme puternice, fie ca urmare a unor accidente rutiere, de muncă sau din timpul practicării unor sporturi. Ele pot să fie închise sau deschise.
Fracturile de gambă sunt de două tipuri:

1. Fractura de tibie, care poate fi a platourilor tibiale sau pilonului tibial;

2. Fractura de peroneu;


Gamba este formată din 2 oase așezate paralel: tibia, care este partea internă a gambei și principalul os de sprijin și fibula, este un os mai subțire, situat în partea externă a gambei. 
Tratamentul în privința acestor fracturi trebuie să înceapă chiar de la locul accidentului, iar primul lucru care trebuie făcut este imobilizarea provizorie. Aceasta ajută la calmarea durerii și stopeză apariția complicațiilor. Tratamentul specializat se face în funcție de tipul fracturii. Acesta poate fi ortopedic, osteosinteză și fixator extern. Acestea două din urmă sunt tratamentele la care a recurs și medical Florian Neaga în cazul pacientlui de 22 de ani, ele se recomandă în cazul fracturilor deschise și a celor cominutive.

Dupa operatie


Tehnica medical avansată, necesară în tratarea fracturilor gambei
Produsul ales de medicul Florian Neaga a fost Expert Tibial Nail (ETN) de la DePuySynthes distribuit, în România, de către Ronda Medical. Acest tip de tijă este folosită în tratarea fracturilor tibiale. S-a ales acest timp de tijă pentru că eliberează concentrații mari de antibiotic și duce la eliminarea apariției infecțiilor.

Expert Tibial Nail este compus din:

• Trei opțiuni avansate de blocare;

• Șuruburi de blocare a osului cortical;

• Două opțiuni de blocare medio-laterală.

Tija are un design avansat, mai exact u curbă anatomică care o face ușor de introdus. Expert Tibial Nail este din aliaj de titan. 

Lasa un comenatriu