O nouă intervenție reușită în medicina ortopedică

Medicul Ion Bogdan Codorean a realizat o intervenție chirurgicală complicată unui pacient de 61 de ani. „Durerile cu care mă confruntam erau infernale. Simțeam cum deveneam neputincios din cauza durerilor la picior”, a recunoscut pacientul.

În acea perioadă, bărbatul a făcut cunoștință cu doctorul Ion Bogdan Codorean, care i-a explicat despre posibilitățile medicinei moderne și, mai ales, posibilitățile care le oferă sistemul Tomofix, distribuit de Ronda Medical. „Nu știam despre existența acestui fixator ortopedic, dar eram deschis să aflu cât mai multe, mai ales că doctorul mi-a explicat despre beneficiile intervenției chirurgicale”, a spus pacientul.

La scurt timp, pacientul a suferit o intervenție chirurgicală. Este vorba de osteotomie – o operație de corectare a unei diformități a membrului inferior prin redresarea tibiei. „Acest tip de intervenție se realizează prin secționarea osului, corectarea axului mecanic, și apoi fixarea osului în poziția dorită cu ajutorul sistemului ortopedic Tomofix”, a precizat doctorul Ion Codorean.

Potrivit doctorului Codorean, intervenția ar fi o „fractură controlată”, dar care necesită un interval mic de timp până la consolidarea osoasă. „Sistemul ortopedic Tomofix este unul de top în domeniul ortopediei. Cel mai minunat este că e disponibil și în România. Doar așa vom putea îmbunătăți calitatea serviciilor medicale din țara noastră”, a precizat doctorul Ion Bogdan Codorean.

„Imediat după intervenție, m-am simțit mai bine. Iar, la scurt timp, nu mai simțeam dureri în zona genunchiului. Ce putea fi mai minunat, după atâția ani de durere ? ”, a zis pacientul.

După aproape jumătate de an, pacientul spune că recuperarea după intervenție a fost rapidă, iar acum poate face chiar și sport. „Mi-au lipsit mult activitățile fizice, chiar dacă mai moderate”, a recunoscut bărbatul.

Această operatie laborioasa este posibilă in Romania cu sprijinul Ronda Medical, unicul distribuitor autorizat al acestui dispozitiv în țara noastră.

Lasa un comenatriu