Intervenția chirurgicală în cazul fracturilor de tibiei prin osteosinteza cu tija centromedulara

Un moment de relaxare s-a terminat la spital! Așa I s-a întâmplat unui pacient care a mers la munte cu prietenii și au decis să se plimbe cu ATV-ul. Din neatenție, tânărul a căzut de pe ATV și și-a fracturat tibia. Cu dureri groaznice, cu imposibilitatea de a se mișca singur, pacientul a ajuns la Spitalul Monza Metropolitan din Capitală, unde a fost operat de doctorul Cosmin Simion împreuna cu doctorul Dragoș Popescu, medic specialist în Ortopedie. În astfel de cazuri,interventia chirurgicală nu putea fi amânată, de acesta va depinde vindecarea.

Fractura de tibie. Cauze și clasificare 

Tibia este al doilea os ca lungime al corpului (cel mai lung – femurul) și cu toate că este cel mai puternic os, este și cel mai fracturat. Cele mai multe fracturi de tibie se produc prin accidente, fie de mașină, fie în timpul practicării unui sport. De aceea, de obicei, cei mai predispuși acestei fracturi sunt bărbați. De multe ori, fractura de tibie implică și extremitatea superioară care face alegătura cu femurul, adică platoul tibial, toate dau articulația genunchiului. Fractura de tibie poate fi: simplă sau cominutivă (osul este fractura în mai multe segmente), respectiv inchisa sau  deschisă (avem de a face cu discontinuitatea tegumentului, când fractura este vizibilă, în acest caz trebuie intervenit rapid, pentru că riscul de infecție este foarte mare). 
Tratamentul chirurgical 

Doctorul Cosmin Simion a examinat pacientul, am aflat cum s-a produs accidendetul, iar în urma informațiilor radiografiei a decis să intervină chirurgical. În cadrul operației, medicul a ridicat suprafața articulară, pentru a putea ajunge la osul fracturat, în cazul fracturii înfundate este nevoie și de a se umple golul cu grefă de os, iar, în cele din urmă, s-a intervenit pentru fixarea osului fracturat. Cu experiență în ortopedie și în intervenții chirugicle complexe alături de medici renumiți în domeniu, doctoral Cosmin Simion este adeptul folosirii în tratamentul chirugical al ultimelor tehnici medicale. Așa că a decis folosirea în intervenția chirurgicală a sistemul “Expert Tibial Nail Protect”, un sistem compus din tijă centromedulara și șuruburi. Sistemul este un produs Johnson&Johnson și este distribuit în România de Ronda Medical. 

Sistemul “Expert Tibial Nail Protect”

Sistemul “Expert Tibial Nail Protect” este folosit în intervențiile chirurgicale în cazul fracturilor de tibie. Caracteristica “Protect” este dată de faptul că tija și șuruburile sunt acoperite cu antibiotic, si astfel  sistemul eliberează lent concentrații mari de antibiotice, astfel încât pacienții să nu aibă probleme în privința infectării localizate. 

Lasa un comenatriu

Articole recente