Impresii după încheierea Congresului Federației Mondiale de Neurochirurgie

În perioada 19-21 mai 2016 a avut loc la Varna (Bulgaria), Congresul Federației Mondiale de Neurochirurgie, o conferință cu scop educațional, unde s-au dezbătut subiecte neurochirurgicale de actualitate.

Congresul a reunit neurochirurgi specialiști și medici rezidenți din România, Bulgaria, Germania și alte țări UE, care au venit să învețe și să afle informații noi în domeniul neurochirurgiei, de la profesori și personalități cu reputație internațională în domeniu.

Temele congresului au fost:

●  Tumori posterioare de fosă
●  Malformații cranio-faciale
●  Chirurgia nervilor cranieni și a celor periferici
●  Epilepsia și siguranța în neurochirurgie

Copreședintele evenimentului a fost Prof. Dr. Helmut Bertalanffy, şeful Clinicii de Neurochirurgie Vasculară din cadrul Institutului Internațional de Neuroștiințe din Hanovra. Fiind născut la Timișoara, deci având origine română, profesorul Bertalanffy este o personalitate în domeniu, care găzduiește anual la Institutul din Hanovra mulți medici români dornici să-și îmbunătățească abilitățile practice și teoretice în endoscopie și neurochirurgie.

IMG_1150
Principalul susținător al evenimentului a fost reprezentanța DePuy Synthes din Bulgaria, care a oferit toată logistica materială și informațională necesară. Ronda Medical a participat la această reuniune alături de medicii români care au reprezentat spitalele din Cluj, Timișoara și București. Printre cei mai renumiți participanți s-au numărat: Prof. Ștefan Florian din Cluj, Prof. Alexandru Vlad Ciurea de la Spitalul Sanador din București, Prof. Iacob Gabriel – Șef Secție Neurochirurgie SUUB, Dr. Dan Teleanu, Dr. Dan Nica, Dr. Toma Papacocea de la Spitalul Clinic de Urgență Sf. Pantelimon.

La standul DePuy Synthes s-au purtat discuții referitoare la soluțiile oferite de companie acestei specializări și celor de interferență: Implanturi cervicale complexe (combinația cage și placa de titan) Zero P, Sisteme de Chifoplastie – Synflate, Vertebroplastie-Vertecem, Cage-uri anatomice cervicale (Crevios), sisteme neurovascular și hidrocefalie de ultimă generație din gama de șunturi HAKIM de presiune variabilă și multe altele.

Seniorul congresului – din punct de vedere al vârstei și al experienței – a fost Prof. Fukushima Takanori din Japonia, care a prezentat, cu o deosebită decență și simplitate, analizele unor patologii și operații pe mii de pacienți.

După ce Congresul oficial de la Varna s-a încheiat, participanții au continuat dezbaterea, într-o manieră informală, la București. Aici au fost invitați Prof. Fukushima și Prof. Bertalanffy, care au susținut în sala de consiliu a UMF București o serie de prelegeri pe temele inițiale ale reuniunii din Bulgaria, în fața mai multor medici neurochirurgi bucureșteni și ieșeni.

Compania Ronda Medical, reprezentant al concernului internațional DePuy Synthes în România, este lider național în oferirea de soluții premium pentru neurochirurgia craniană și spinală, și nu în ultimul rând, în cea neurovasculară, prin brandul Codman.

Tags: , , , , , , , , ,

Lasa un comenatriu

Articole recente