Coxartroza, diagnostic şi tratament

Grandparents With Grandchildren On Autumn Walk In Countryside Together

Una dintre bolile care afectează semnificativ calitatea vieţii, coxartroza este o afecţiune degenerativă cronică. În timp, duce la măcinarea cartilajului articular, cu dureri puternice şi pierderea mobilităţii.

Coxartroza apare, în mod natural, in timpul procesului de imbatranire, dupa depasirea vârstei de 60 de ani, dar nu este exclus ca boala să îi afecteze şi pe tineri. Este cazul celor care suferă de deformaţii anatomice la nivelul şoldurilor, precum displazia de sold. Sedentarismul, fracturile osoase, obezitatea sunt, de asemenea, factori care facilitează apariţia acestei afecţiuni.

Daca boala este în stadiu avansat, singura metodă de tratament eficientă este intervenţia chirurgicală.

Netratată, coxartroza evoluează în timp. În lipsa unui diagnostic corect, în timp util, pacientul poate pierde complet mobilitatea articulaţiilor şoldurilor. Mai ales dacă este vorba de coxartroză bilaterală, pacienţii sunt imobilizaţi la pat.

Protezarea soldului, adica artroplastia, este intervenţia chirurgicală folosită pentru tratarea coxartrozei. Prin această operaţie se implantează o articulaţie artificială, care redă mobilitatea pacientului şi îl scapă de dureri.

Cu o experienţă de peste 30 de ani, în care a fost perfecţionat continuu, SistemulCORAIL a oferit asistență pentru mai mult de 2 milioane de pacienți. Este un implant de titan, cu acoperire de hidroxiapatită (HA), de primă clasă. În cea mai mare parte a lumii este considerat standardul pentru artroplastia totală de șold.

CORAIL Stem este răspunsul pentru nevoile extrem de diferite ale pacienților, dar și un ajutor nepreţuit pentru chirurgi.

Lasa un comenatriu