Concemo – kitul performant de obținere a BMC-ului

Concemo® este special conceput pentru recoltarea și centrifugarea de măduvă osoasă, pentru obținerea produsului numit BMC (Bone Marrow Concentrate). Kitul reprezintă, de fapt, un sistem optimizat de tip Point-of-Care pentru procesarea de măduvă osoasă, bazat pe centrifugare diferențiată, cu necesități minime de întreținere.

Un tratament regenerativ superior

Substanța concentrată de măduvă osoasă, rezultată în urma centrifugării (BMC – Bone Marrow Concentrare) este bogată în celule de înaltă viabilitate. Aceasta este bogată în celule stem adulte, de diferite origini (mezenchimale, hematopoietice și endoteliale) și trombocite, care au un potențial regenerativ, mitogenic, angiogenic și imunomodulator extrem de ridicat.

Dovezile științifice arată că utilizarea BMC ca terapie regenerativă singulară sau complementară catalizează procesele biologice de regenerare prin formarea de neoțesuturi a căror caracteristici structurale și funcționale sunt similare cu cele originale. Această particularitate îngăduie o mai bună și mai rapidă recuperare a pacientului.

Astfel, BMC contribuie la tratarea eficientă, rapidă și cu minim de efort a fracturilor, pseudartrozelor, necrozelor aseptice, leziunilor osteocondrale, fuziunii spinale, dar și la biointegrarea grefelor osoase de diverse tipuri.

Un kit complet destinat nevoilor dumneavoastră

Kitul este disponibil în două variante:

 • Concemo® 50, care produce 6 ml BMC (și 10 ml PRP) din aprox. 50 ml de măduvă osoasă

și

 • Concemo® 100, care produce 12 ml BMC (și 20 ml PRP) din aprox. 100 ml de măduvă osoasă.

Caracteristica definitorie a acestui produs este calitatea, un angajament pe care Proteal l-a dus la îndeplinire în cadrul fiecărei etape a procesului de obținere de BMC. Iată care sunt componentele kitului și specificațiile, atent gândite pentru fiecare etapă:

 1. Recoltareaâ

 • Seringă de 30ml cu sistem de aspirare ajustabil și conector flexibil pentru a preveni coagularea
 • Concemo® trocar – ergonomic și robust pentru control total în timpul forajului
 1. Filtrarea

 • Container Concemo® pentru filtrarea reziduurilor osoase într-un mod sigur și eficient, cu un perete nanostatic care previne aderența de pereții containerului
 1. Concentrarea:

 • Unitate de concentrare celulară – tehnologie exclusivă Proteal;
 • Echipament medical special conceput pentru obținerea de BMC și PRP, cu programare prestabilită.
 1. Selectarea:

 • Tub Concemo® ce facilitează selecția precisă a BMC-ului obținut prin sistemul Push-Out de dozare și prezintă un perete nanostatic pentru a preveni aderența celulelor de pereții tubului.

O contribuție reală

Alegând Concemo® dobândiți un produs:

 • Complet – întregul proces se regăsește într-un singur kit, care obține atât BMC, cât și PRP
 • Rapid – un ciclu de centrifugare durează aproximativ 20 de minute
 • Sigur – etanș, steril, cu un sistem de unică folosință
 • Eficient – pentru echipa medicală, pentru spital/cabinet și pentru pacient

Kitul este distribuit în exclusivitate de Ronda Medical pe teritoriul țării noastre și reprezintă materializarea unui obiectiv important, anume facilitarea introducerii tehnologiilor de ultimă generație în chirurgia românească. El reprezintă o contribuție importantă la sporirea performanței în domeniul ortopediei/traumatologiei din România.

Pentru mai multe informații despre kitul Concemo, vă invităm să ne contactați la adresa mailto:office@rondamedical.ro sau telefonic, la numărul: 0264 237 212.

 

Video de prezentare*:

*Sursă: Proteal Channel

Lasa un comenatriu