Ce este coxartroza severa secundara fracturii de acetabul?

Medicii ortopezi redau mobilitatea pacienţilor in cazul coxartrozelor severe secundare fracturilor de acetabul. Artroplastia totală de şold este intervenţia salvatoare pentru aceşti bolnavi, una dintre cele mai de succes operaţii care se efectuază, cu succes şi în România.

Medicul Eduard Cernat ştie că intervenţia chirurgicală este, de multe ori, singura care duce la dispariţia durerii în cazurile fracturilor de şold. Le explica pacienților tehnica, avantajele şi riscurile acestor proceduri. Cei care s-au operat spun că este una dintre deciziile care le-au redat calitatea vieţii şi le-au permis să îşi reia activităţile care îi definesc. Şoldul reprezintă una din cele mai mari articulaţii ale corpului uman. Acesta este format dintr-o cavitate concavă la nivelul bazinului (acetabul) şi partea superioară a osului coapsei (femurul).

Protezarea şoldului implică înlocuirea articulației șoldului, care permite de cele mai multe ori o mobilitate şi o libertate de mişcare mai mare. Componentele care formează proteza de şold pot fi sau nu ataşate la os cu ajutorul unui ciment medical.Protezarea soldului dupa fracturile de acetabul are un grad mare de dificultate si necesita o planificare minuțioasă facut pe baza radiografiei si in special a tomografiei computerizate.

Structura si forma osului acetabular sunt modificare secundar fracturii iar implantarea protezei poate esua daca nu este facuta cu precizie si atentie.

Pacientul după operație merge din nou normal, distanţele mai lungi nu mai sunt imposibil de parcurs. Iar toate acestea sunt posibile datorită chirurgilor dedicaţi chirurgiei ortopedice de top și produselor distribuite de Ronda Medical.

Lasa un comenatriu

Articole recente