Când profesionalismul medicilor și tehnica medicală schimbă viețile pacienților.

Sunt cazuri medicale, care reprezintă o provocare atât pentru echipa medicală, cât și pentru cei care asigură tehnica medicală. Unul dintre aceste cazuri este al unei paciente de 35 de ani, care a fost diagnosticată cu hernie lombo-sacrată, cu traumatism sever vertebral și cu spondilolistezis cu stadiul 3. Cu speranța că viața îi va reveni la normal și își va putea face planuri ca orice om sănătos, tânără a ajuns să se opereze venind la spital în scaun cu rotile. A fost operată cu succes de către medicul dr. Ovidiu Gramescu. Iar acum a revenit la o viață normală, iar bucuriile nu se termină aici, în curând va deveni mamă. 

Ce înseamnă hernia de disc lombo-sacrată.  Hernia de disc apare când în inelul fibros, care înconjoară nucleul pulpos, apare o fisură care permite nucleului să iasă în afara discului. Astfel că discul se umflă și depășește vertebrele. Ce reprezintă spondilolistezisul? Este o afecțiunie care apare atunci când o vertebră a coloanei lombare se deplasează spre anterior față de vertebra situată cu un nivel mai jos.

Operația femeii de 35 de ani reprezintă încă o dovadă că profesionalismul medicilor și tehnologia avansată pot face minuni. Având în spate 30 de ani de experiență în neurochirugie, dr. Ovidiu Gramescu, șeful șecției de Neurochirurgie din cadrul Spitalului Sanador, este de părere că un act medical de succes înseamnă și utilizarea de echipamente medicale moderne. A fost medic în cadrul Spitalului Universitar de Urgență din Capitală, dar și a Spitalului Bagdasar-Arseni și a efectuat cursuri de perfecționare la universități din Olanda, Israel, Spania, dar și în Statele Unite. A realizat până acum peste 1.000 de intervenții chirurgicale la Spitalul Sanador din București, acolo unde dotările sunt de ultimă generație. 

Pentru operația femei de 35 de ani cu rahisinteză lombo-sacrală, cu traumatism sever vertebral și cu spondilolistezis în stadiul 3 s-a folosit sistemul EXPEDIUM®5.5 distribuit de Ronda Medical. Sistemul de coloană vertebrală EXPEDIUM de la Ronda Medical oferă o soluție completă pentru fixarea posterioară rigidă a regiunilor lombare ale coloanei vertebrale.

Ce este de fapt Sistemul EXPEDIUM – un sistem de cârlige, tije și șuruburi care cuprind o varietate de opțiuni de implant, inclusiv:

  • Șuruburi poliaxiale, uniplanare, monoaxiale și pediculare de reducere
  • Cârlige, cabluri și fire
  • Tije vertebrale din titan (aliaj și pur comercial), aliaj de crom cobalt și oțel inoxidabil (rezistențe standard, avansate și ultra-avansate).

Astfel, cu ajutorul acestui sistem de coloană vertebrală, chirurgul poate să trateze diverse anomalii ale pacientului oferindu-i astfel șansa la o viață normală.

Lasa un comenatriu